dimecres, 30 de setembre del 2009

Homenatge al bisbe Joan Carrera

El Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans està organitzant un homenatge de la societat civil catalana i de l’Església a qui en va ser el fundador, el bisbe Joan Carrera, traspassat tot just farà un any, el 3 d’octubre de 2008.


L’acte d’homenatge, presidit pel senyor cardenal arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach, se celebrarà el dilluns dia 9 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

L'extraordinària qualitat humana de Carrera i el valor inestimable de la seva obra social, intel·lectual, política i eclesial, ja han estat destacades abastament i no descobrirem ara res de nou. Que Mn. Carrera, o el bisbe Joan, va esdevenir un referent per a molts s'està posant de relleu una vegada més, ara en motiu de l'homenatge. Sense gairebé fer-ne difusió són moltes les adhesions que s'estan rebent.

Però el real homenatge no serà l'acte del dia 9, ni les paraules, sentides i sinceres ben segur, que s'hi pronunciaran. L'homenatge, per a un home de la seva integritat i donació total al servei de la fe, és el que cadascú de nosaltres pot fer en el dia a dia interpel·lat per l'exemple de vida i per les paraules que Joan Carrera ens ha deixat.

1 comentari:

  1. Comparteixo la teva valoració sobre el nostre enyorat bisbe Carrera: ha estat, encara és, un referent per a molts de nosaltres, per a l'Església catalana i per al nostre país.

    Ara ens toca a nosaltres agafar el seu relleu i continuar la seva missió.

    Marcel

    ResponElimina