dimarts, 8 de setembre del 2009

Qui té por de Joan Laporta?

Visc i he viscut sempre aliè al món de l’esport. Ni el practico ni en gaudeixo com a espectacle. També del futbol. Tot lo aliè que es pot estar del futbol vivint a Barcelona. Em vaig començar a encuriosir pel fenomen Laporta, no fa pas massa, quan vaig constatar la duresa de les campanyes que s’endegaven contra ell i la pràctica, i inusual, unanimitat de la premsa en la seva crítica. Havent vist els personatges que es mouen a l’entorn del futbol (i quins personatges!), em va sorprendre la magnitud dels atacs que rebia en Laporta i la critica, si no injustificada, si absolutament desproporcionada, mai vista. La Vanguardia va estar especialment activa, però era una actitud majoritària entre els mitjans. Els èxits esportius de la temporada passada els van fer ensordir una mica.

Ara que en Laporta entra en el darrer any de presidència, els atacs continuen i, fins i tot, s’incrementen, apuntant no ja a la seva presidència sinó al seu futur. Avui, per exemple, l’Ernest Folch li dedica un article duríssim, no en la forma, però si en el fons. Jugant entre el que diu i el que li diuen, amb retòrica i simulant una certa ponderació en deixar anar de l’alçada d’un campanar (no l’enllaço per no donar carnassa). Vist com és tractat per la gent i els mitjans, especialment aquells que sempre estan en l’òrbita del poder, la pregunta de qui té por d’en Laporta adquireix relleu i, potser encara més, cal preguntar-se: de què tenen por d’en Laporta?

1 comentari:

  1. Comentari d'un soci/"patitzant" anònim del Barça :

    Si una cosa no se li pot negar al Sr. Laporta és que sempre ha estat "al loro", i pel que fa a la seva famosa sentència "que no estamos tan mal" és obvi que ell en sortirà molt reforçat de la presidència del Barça. Potser és això el que espanta a alguns (...bàsicament polítics). Com un simple advocat (amb tot el respecte per la gent del gremi)amb una bona presència i una bona retòrica (ja era hora que algun president del Barça ens representés amb un domini cotidià i correcte de la nostra llengua)ha estat capaç de liderar la multinacional més important de Catalunya, el F.C.Barcelona.

    Admeto que no sóc "Laportista" però reconec quan algú inverteix temps en algun projecte per a projectar-se i assolir fites més altes.

    El que la classe política catalana hauria de tenir present és que el Sr. Laporta és millor tenir-lo de company (al partit) que no pas d'oponent. I si no, salvant les distàncies, que li ho preguntin a un tal Sr. Núñez. Potser ell els hi sabrà explicar.

    ResponElimina