dissabte, 4 d’agost del 2012

"El nostre patriotisme"

"Perquè el nostre idealisme és pur i cristià sense odis, ni rancúnies, ni perjudicis, en el moment que aquesta Pàtria nostra va camí d'una nova estructuració, no ens havem descuidat d'implorar la protecció del Cel, la gran Pàtria de tot el món, on per arribar-hi ens cal primer dignificar-nos en la terra en què Déu ens ha posat vivint un veritable patriotisme" 


Pere Tarrés, 1932

Aquestes paraules, oportunament recordades per Mn. Antoni M. Oriol en un article publicat a Catalunya Cristiana aquest 29 de juliol, són el final d'una de les glosses de l'ara beat Pere Tarrés, titulada El nostre patritisme. Escrites el 1932, quan Tarrés era una dels principals dirigents de la Federació de Joves Cristianes de Catalunya, ressonen amb especial significació 80 anys després.

Esperem estar en camí d'una nova estructuració de la nostra Pàtria, diferent, més plena i duradora que la del 1932, i implorem la protecció del Cel per arribar-hi!

Mn. Oriol, expert en Doctrina Social de l'Església i autor del llibre Nació i Magisteri Pontifici, ha volgut valorar en el seu article el document base de la sectorial Cristians per la independència, constituida dins l'Assemblea Nacional Catalana (l'ANC) i ha acabat amb aquestes significatives paraules de Tarrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada