diumenge, 6 de setembre del 2009

Es pot obligar els pares a comprar l’ordinador per anar a escola?

Les propostes i plans de Zapatero són sempre confusos. A més s’ha especialitzat en promeses que acaben pagant els altres: les comunitats autònomes... o els pares!
Sembla que per aquí va el tema dels ordinadors per a tots els nens de 5è de primària. Una nova aixecada de camisa. Aquí ningú regal res i menys i govern central. Ho anomenen pla, però no deixa de ser una ocurrència, ja que planificat no hi ha res. El pobre ministre del ram intenta donar explicacions, però és poc més que un balbuceig a una setmana de l'inici del curs escolar en que s'ha de començar a implantar. Ningú sap com anirà tot això.

Des del sector de l’escola concertada, a més, ens trobem que quan es parla de “tots” els alumnes o “totes” les escoles mai sabem de que s’està parlant. Entre l’ambigüitat dels polítics i la poca precisió d’alguns mitjans, sempre és l’embolica que fa fort i les famílies despistades. Aquest “tots” a vegades –poques- vol dir “tots-tots” (centres i alumnat de centres públics, privats i privats concertats). A vegades vol dir “tots els finançats totalment o parcial amb fons públics” –això és públics i privats concertats-. A vegades només vol dir “tots els públics” –aquest "tots" deixa fora un 40% del sistema educatiu català de mitjana-.

2 comentaris:

  1. Potser cal que llegeixi bé. Li deixo aquest enllaç:

    http://imae.wikispaces.com/Projecte+LID

    ResponElimina
  2. Agreixo l'enllaç, però no es refereix al contingut del meu post.
    Potser cal que llegeixi bé!

    ResponElimina