dijous, 1 d’octubre del 2009

La maledicció de Sísif i les llars d’infants: inaugurar i abocar al tancament

Fa pocs dies, el president de la Generalitat, José Montilla, inaugurant la nova llar d'infants de Canovelles, va afirmar tot cofoi que "cinc anys després pràcticament hem assolit del tot aquell objectiu (de 30.000 noves places) i, atenent les peticions dels ajuntaments, superarem aquella xifra, arribant a unes 41.000 places".

Mentre tant, el Departament de Treball ha deixat les guarderies laborals sense subvenció per a l’any 2009, sense previ avis. La qual cosa les aboca a una molt greu situació. De fet, el Departament ho va comunicar el mes de juny (del mateix 2009!!!), després de molt preguntar per part de les guarderies estranyades per la tardança en la convocatòria de la subvenció.

Avui «El Períodico» es fa ressò del problema. Afecta un col·lectiu petit, ja que només n’hi ha 25 d’aquestes llars a Catalunya, 13 de les quals estan adherits a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, però majoritàriament atenen població en situació molt desafavorida socialment i econòmica. Tot plegat fa més incomprensible la desídia de l’administració davant el problema generat. Té algun sentit l’esforç de construir noves places i abocar al tancament altres? Això és sinergia i la col·laboració entre sector públic i tercer sector?

Des de la FECC s’han fent gestions per cercar solució. Es va escriure als consellers de Treball i Educació i al President de la Generalitat, també s’ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges, sense pràcticament resposta per ara. Potser si la premsa en parla els responsables se’n faran més conscient i potser, fins i tot, s’afanyaran a fer alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada