dissabte, 29 de maig del 2010

El govern ja ha decidit: Retalls a la concertada!

“Els concerts en matèria d'educació es reduiran en aquella part corresponent a la retribució del personal que presta serveis sota el règim de pagament delegat, de manera que en resulti una disminució equivalent a la prevista per al personal docent no universitari.”
Aquesta és l’exigua referència que la web del govern de la Generalitat dona, en aquests moments, de les mesures que el govern ha aprovat en la reunió extraordinària d’aquest matí de dissabte, pel que fa a l’escola concertada.

Per tant sembla ser que la decisió està presa i un greu error del govern de la Generalitat es confirma. La disminució mai serà equivalent perquè la situació de partença del professorat de l’escola concertada no és la mateixa que la del professorat de la pública. L’esperança d’un procés d’analogia de recursos entre les dues xarxes del Servei d’Educació de Catalunya es frustra i la dualització es radicalitzarà. Amb mesures així, ningú ens podrà demanar res en nom de la corresponsabilitat.

A més, l’embolic jurídic que es pot organitzar reduint sous des d’un pagament delegat (que com el seu nom indica es un pagament que es fa per delegació d’algú que, precisament, no ha decidit aquesta retallada) també pot ser sonat. Esperarem a dilluns per llegir-ho al DOGC i explicar-ho, si trobem la manera de fer-ho.

Si el govern està desesperat que espavili (se’n recorden del que ens deien encara no fa un any amb el nou finançament? i de la LEC?) que alguns ja els avisaven el setembre, si no abans. 

Hi ha molta tela on ficar les tisores. Només sobre educació l’altra dia suggeria una colla de possibilitats alternatives, però abans d'arribar a l’educació, hi ha molt a fer, començant pels alts càrrecs i els organismes de tota mena adscrits a la Generalitat que s’han multiplicat innecessàriament fins fa quatre dies, duplicant-se sovint entre ells mateixos i amb entitats de la societat civil. Si volen la llista me la demanen que no em costarà gens. O vostès mateixos, triïn.

12 comentaris:

  1. Carles, fa uns dies ho vaig tenir clar que això passaria. No tenen en compte la naturalesa privada dels centres concertats ni el que significa "pagament delegat". És, crec, un retall "per ideologia", en un doble sentit. Per la concepció que plana de l'escola concertada com un servei públic en sentit estricte allunyat del concepte "servei d'interés públic" i, en segon lloc, com a conclusió del raonament "si els docents de l'escola pública veuen els seus sous retallats...també els de les escoles concertades"

    ResponElimina
  2. Des d'Argentina t'envio el meu coratge i els meus ànims perquè seguiu lluitant per evitar que es carreguin la llibertat a l'escola a Catalunya. Veig tot el món segrestat per una colla de polítics incapaços de respondre als anhels profunds de comunió dels pobles. És una llàstima que passi això amb l'educació que és una vertadera herència social dels pobles. On podran els nois i noies de Catalunya aprendre, més enllà de la catequesi, que l'home és un ésser que viu entre la naturalesa i la divinitat? Qui els hi ensenyarà això, el partit dels verds? Bé, Carles et deixo, perquè ara dissabte 29 de maig m'anuncia la meva dona a crits que la seva germana està a punt de donar a llum. Adééééeu i ànim!

    ResponElimina
  3. Ja veus com estem per aquí.
    Moltes felicitats pel creixement de la família.

    ResponElimina
  4. És la nostra eterna situació. Quan interessa no podem ser tractats com a treballadors públics, que sempre coincideix quan han de donar. Però quan han de retallar se'ns considera "funcionarios" de ple. No podia ser que es modifiqués el sou de la pública i que els "privilegiats" de la concertada no els passés res. I com sempre marejant la perdiu en el sentit que estic d'acord amb les altres possibilitats alternatives. Quan un país per fer ajustos toca la Sanitat i l'Educació...malament!!

    ResponElimina
  5. On anirem a parar...volem desestabilitzar l'escola concertada i que els dolents de la crisi siguin els titulars de les escoles concertades! i els assalariats!
    De vegades, la millor defensa és un bon atac: cal plantejar una bona bateria estratègica d'informacions directes i concretes sobre el malbaratament cosntant en educació i en altres coses.
    Per exemple la sisena hora, el directors de zona,el batxillerat en segons quins pobles amb 5 alumnes per assignatura,el núm. d'alliberats dels sindicats... entre tots podrem fer una llista molt gran i variada.
    Des de Lleida: Endavant que fa baixada!!! I no es moment de posar el fre ja que ens hi juguem molt.

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. És un error més d'aquest Govern Tripartit!!! Això no pot ser!!! Ànims i força!!!

    ResponElimina
  8. Una idea més per retallar despeses seria acabar d'una vegada per sempre amb els milions d'euros de suvbencions que el deparatament destina als mal anomenats moviments de renovació pedagògica, Rosa Sensat i companyia ja fa anys que han quedat ancorats en el tunel del temps i que tan de mal han fet a l'educació d'aquest país. Que visquin de les quotes dels seus associats i no pas de xupar del diner públic que semblen sangoneres!!!!

    ResponElimina
  9. És ben curiós solament som funcionaris públics per retalar-nos els sous però no ho som pels avantatges.
    Sembla una pel.lícula!! Per què no comencen retallant totes les despeses innecessaries que tenen? Per què no eliminen els sous a persones que no treballen i solament donen presència i paren la mà, esposes de, fills de, cunyats de, cusins de, coneguts de...?
    Com no són capaços de veure la realitat del carrer?
    És indignant!!!! I després valorarem la competència dels nostres alumnes per donar els resultats als incompetensts dels nostres polítics.

    ResponElimina
  10. Funcionaris o no funcionaris? Aquesta és la qüestió, quan els interessa no ho som i quan els va bé ens inclouen al grup. D'acord, que ens rebaixin el 5%... però llavors que ens tractin com a funcionaris i també ens rebaixin les hores lectives com els profes de la pública, està clar que per fer-ho han d'augmentar les plantilles a la concertada. Si ho fan així podré entendre que ens rebaixin el 5% com els de la pública. Entendre no vol dir acceptar perquè acceptar-lo no ho accepto, tot el contrari. Em pregunto si no hi ha una manera més eficaç de sortir de la crisi que fent retallada a educació,a sanitat i a les pensions.

    ResponElimina
  11. Restarem adormits com fins ara? o d'una vegada per totes pensarem que cal mobilitzar-se? Tant els treballadors com a la Patronal del sector no podem restar amb els braços creuats. Què som? Funcionaris, les escoles que són, públiqueso privades concertades?

    ResponElimina
  12. A l'últim comentari, respodria que les escoles públiques són les "seves" escoles privades (el seu coto privat). Si a les "seves" escoles privades s'hi retalla el sou dels seus treballadors, als de les "altres" escoles perivades, també. Es veu que això de l'equitat (paraula de la que s'omplen la boca) només funciona en una sola direcció, i quan convé!

    D'altra banda, tinc la sospita de que, jurídicament parlant, diria que no ho poden fer, això de retallar salaris de professionals que no són contractats per ells. El que sí que poden fer és l'altra retallada que faran: la del que coneixem familiarment com el mòdul del concert. Quina pena de governants! Han perdut el sentit del que és governar bé (per al bé comú), i ho han convertit en un pur exercici partidista d'incompetència!

    ResponElimina