diumenge, 13 d’octubre del 2013

Mobilització eclesial pel Dret a decidir

Article publicat a El Matí digital

Un grup d’entitats d’Església crida les entitats catòliques o d’inspiració cristiana a manifestar públicament la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Sectors cada cop més amplis de la societat catalana estan advocant per un canvi en l’estatus polític i jurídic de Catalunya. El caràcter majoritari d’aquests sectors es va entrellucant al Parlament, al carrer –sobretot amb els actes dels dos darrers 11 de setembre- i també a les enquestes d’opinió. Aquesta aspiració necessita i mereix una forma democràtica de plasmació inequívoca.

Des del govern de l’Estat –i des de molts sectors polítics i socials espanyols- és nega qualsevol via democràtica per tal que el poble de Catalunya es pugui expressar. Aquesta reacció és molt preocupant. La deriva antidemocràtica, el discurs de la por, l’apel·lació a tota mena d’amenaces, àdhuc a determinades formes de violència, requereix una resposta no tant sols política i social sinó, fins i tot, ètica.

Un grup d’entitats d’Església han volgut que aquesta, en coherència amb els seus ensenyaments socials i d’acord amb la seva trajectòria de compartit els goigs i les esperances del seu poble, tingués també veu davant d’aquesta realitat. Per aquest motiu han fet una crida a les entitats, moviments i institucions d’Església, o que es reconeguin d’inspiració cristiana, a manifestar la seva adhesió al Dret a decidir.

Aquestes entitats, apel·lant a la doctrina social de l’Església, que defensa rotundament el dret a l’autodeterminació dels pobles i al reconeixement de Catalunya com a nació que han fet els seus prelat, criden a aquesta adhesió conjunta al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Totes les institucions, grups o entitats que es vulguin sumar a aquesta iniciativa poden fer-ho enviant un correu electrònic a l’adreça: grupsantjordi@gmail.com (fins al dia 25 d’octubre)Aquesta adhesió es formalitzarà amb l’escrit que reproduïm a continuació i que es lliurarà al Parlament de Catalunya a finals d’aquest mes d’octubre.

Llegir sencer clicant aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada