diumenge, 9 de juny del 2013

Les enquestes i el combat emocional per la independència

Des de les eleccions del passat novembre, l'unionisme, junt a la carta de la por que no ha abandonat en cap momente, juga també la carta del desànim: això es desinfla, l'independentisme perd força i suport popular... Volen posar a prova la nostra fortalesa d'ànim.

Les eleccions potser ens van donar un bany de realisme. Res hi ha guanyat encara, però l'independentisme va incrementant el suport popular, per molt que a alguns els hi pesi i intentin sembrar el desànim afirmant el contrari a tort i a dret. El darrer episodi d'aquest combat emocional són les interpretacions de l'enquesta d'El Periódico.
S'han dit moltes tonteries. Són interpretacions interessades, no hi ha dubte. Per posar les coses a lloc us recomano aquesta anotació del blog Dies de glòria, que us enllaço tot seguit:

Les tendències de fons de l'enquesta d'El Periódico: NO HI HA MARXA ENRERE:
La darrera enquesta de El Periódico ha provocat una certa polseguera atès que és la primera enquesta important que atorga a ERC ser el primer partit a Catalunya.

Davant els resultats de l'enquesta només puc dir una cosa: cal prudència en l'anàlisi, ja que per una banda confirma unes tendències de fons claríssimes en la societat catalana (exigència de consulta i estat propi), però per una altra banda també apunta canvis en l'estructura representativa.

Quines són aquestes tendències i què és el que està reflectint l'enquesta?


Seguir llegint

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada