divendres, 21 de juny del 2013

El concert educatiu, un model en qüestió

Entre l’espasa d’un finançament insuficient i la paret de no poder cobrar pels seus serveis, les escoles que no reben un suport addicional de les famílies estan abocades a la fallida econòmica.
Els concerts educatius són l’instrument creat per la llei orgànica del dret a l’educació (LODE) per tal que centres d’iniciativa social o privada participin en la provisió de places escolars gratuïtes.
En el moment de promulgar la LODE, l’any 1985, i tal com n’han reconegut els pares intel·lectuals, la solució del concert educatiu va ser concebuda des del plantejament de subsidiaritat de l’oferta privada en relació al sector públic, tot pensant que podia ser quelcom transitori fins que l’oferta pública fes innecessària la concertada. Eren moments en què alguns encara aspiraven a una escola única. Però la defensa del pluralisme i la llibertat ha anat guanyant partidaris i la realitat s’ha mostrat més tossuda que la voluntat dels legisladors, de tal manera que l’escola concertada, tot i minvar un xic en nombre, no ha desaparegut ni de bon tros. (Seguir llegint)


Altres articles relacionats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada