divendres, 24 de maig del 2013

Fundació Escola Cristiana: “Cal combatre la LOMCE”


Reprodueixo, pel seu interès la informació publicada a CatalunyaReligió

La Fundació de l’Escola Cristiana de Catalunya creu que la nova llei d’Educació que proposa el govern central conté “una explícita bel·ligerància contra l’autonomia educativa de les comunitats autònomes i un atac, particularment, contra el model lingüístic de l’escola catalana”. Per això, afirma que és “una posició que no compartim i que cal combatre amb tots els mitjans democràtics a l’abast”. 

L’entitat, que agrupa els titulars de més de 400 escoles de titularitat catòlica de Catalunya, es manifesta clarament contra la LOMCE en l’editorial setmanal que remete en el butlletí intern als centres i que pública a CatalunyaReligió.cat.

L’Escola Cristiana creu que s’ha de defensar “el dret a l’autogovern educatiu de Catalunya i un model lingüístic de convivència i cohesió social per a la nostra escola” i assegurar que “com ja hem dit d’altres vegades, la Generalitat de Catalunya, Parlament i Govern, ens tindran sempre al seu costat en aquesta comesa”.

El text parla també “llei clarament innecessària” i d’un projecte que “està portant més divisió en el món educatiu i que, en bona mesura, està dissenyat a la contra” i que serà “un entrebanc més i un enorme dispendi de les nostres energies, necessàries per abordar els problemes reals i els reptes que volem superar”.
L’Escola Cristiana també lamenta en aquesta nota “el clima creat pel ministre responsable de la llei enverina un debat parlamentari del qual no es pot esperar gran cosa”. Alhora, critica que des de partits com es PSOE s’aprofiti la crítica a la LOMCE per “carregat contra la religió, com si aquest fos el gran tema” o que “PSC i ICV ja parlen de defensar l’escola pública, com si la LOMCE modifiqués en alguna cosa el seu estatus”.”Entre els uns i els altres podem prendre mal”, conclou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada