dijous, 13 d’agost del 2009

Ha mort el germà Joan Lluís Casanovas


Amb motiu del Premi Ensenyament del Cercle d’Economia, a l'abril vaig dedicar algunes anotacions al projecte Cintra. Un breu video de TV3 un pot donar idea de la seva tasca

Avui m'assabento que una de les ànimes de Cintra i d'altres projectes en pro dels mes desafavorits, Joan Lluís Casanovas, germà de La Salle, ha mort en un accident de muntanya.

Tot just ara, després de les cuites pel futur de Cintra per raó del canvi de local, en Joan Lluís estava animat per les garanties de continuïtat.

Sempre tenim la sensació que els millors se'ns van abans d'hora. Descansi en pau.

3 comentaris:

  1. En Joan Lluís ens va explicar una vegada que treballar a Cintra feia que, en llegir l'Evangeli cada dia, hi trobés una relació directa. El passatge del dia en què ens ho comentava era una guarició d'un malalt, que crida Jesús des del marge del camí. En Joan Lluís deia que a Cintra aspiraven a fer allò que va fer Jesús, que guareix el malalt que està "al marge" i que, un cop guarit, segueix Jesús "pel camí". Cintra -ens deia- s'adreça als que estan "al marge del camí"...
    En Joan Lluís era un home bo, bo de veritat. Ben segur que els àngels han sortit a rebre'l, i que des de la casa del Pare vetllarà per tots els nois i noies, i els educadors de Cintra.
    Però quina pena..!

    ResponElimina
  2. Com passa sovint, i no deixa de ser paradoxal, la mort ens fa descobrir moltes coses de les persones. Aquest dies m'adono un xic més de l'abast de la tasca del germà Joan Lluís. Tant de bo el seu exemple ens ajudi també i ens encoratgi.

    ResponElimina
  3. També jo m'he anat trobant amb ell en diversos moments de la vida pastoral dels maristes o de l'Església catalana. Va ser una joia que en el seu funeral ens trobéssim tantes persones que teníem relació amb ell d'alguna manera o altra i persones que desconeixia que per a elles també havia estat fonamental. Ens queda el seu exemple d'entusiasme a tota prova, de germà proper, cordial, alegre, disposat. Gràcies, Joan Lluís.

    ResponElimina