dijous, 30 d’abril del 2009

Cintra entre els guanyadors del Premi Ensenyament del Cercle d’Economia




El Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia i l'escola Cintra de Barcelona han estat els guanyadors de la segona edició del Premi Ensenyament Fundació Cercle d'Economia. Els dos finalistes del premi han estat la Fundació Joan XXIII de l'Hospitalet de Llobregat i el CEIP la Sínia de Vic. També la premsa se n'ha fet ressò.

No vull menystenir els mèrits de ningú, estic convençut que les quatre escoles es són sobradament mereixedores, però em fa una il·lusió especial el reconeixement a Cintra, un centre d’educació secundària del tot singular i que fa una tasca social i educativa excel·lent des de condicions molt poc favorables i amb recursos escadussers.

Ras i curt, Cintra recupera alumnes abocats al fracàs escolar. La seva experiència posa de relleu totes les virtuts i totes les dificultats del model d’educació secundaria obligatòria de caràcter comprensiu que va instaurar la LOGSE i que perviu en la legislació actual. Que els alumnes de Cintra obtinguin el graduat escolar és un èxit de la generalització de l’ESO per a tothom. Però que segurament només sigui possible a través d’una institució i d’un treball com es fa des de Cintra també és una mostra clara de les limitacions que suposa atendre aquest alumnes en centres de caràcter més ordinari. Es, per tant, una experiència sobre la que caldria reflexionar.

També m’alegra que rebin el premi per que té dotació econòmica i a Cintra això també els fa molta falta. Si no fos per la generositat de les diverses congregacions religioses, reunides en la Fundació Benallar per emparar el projecte, Cintra no existiria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada