divendres, 10 de juliol del 2009

La política social de Mar Serna


Sort que tenim un govern abocat a les polítiques socials! Aquest matí, el departament de Treball ha comunicat que enguany no convocarà ni concedirà les subvencions a les 25 guarderies infantils laborals que en depenen. Aquesta decisió anunciada avui (10 de juliol de 2009) té conseqüències retroactives ja que es refereix a la subvenció per l’exercici 2009, del que ja ha transcorregut més de la meitat. Més de sis mesos amb les guarderies obertes i oferint el seu servei amb normalitat, sense cap ajut. Totes elles són entitats no lucratives i ofereixen un servei marcadament social.

El motiu és una complicada (i una mica falaç) història sobre la partida pressupostaria, però la realitat és que aquests centres estan en fallida i hauran de tancar. El sosteniment d’aquestes guarderies laborals es fa a través d’aquesta subvenció (que en la majoria dels casos reben des de fa més de 25 anys!) i de les quotes que paguen els pares i que sempre suposen un import inferior al de la subvenció.

Tement que la manca de noticies de la convocatòria vulgues dir males notícies, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (entitat a la que estan associades varies d’aquestes llars) va enviar sengles cartes a la Consellera de Treball i al Conseller d’Educació, ja que aquest també té competències sobre el sector. Per ara els honorables consellers encara no han respost.

Esperem que algú des del govern posi seny, ja que si Mar Serna porta al tancament aquestes guarderies, no sé si haurà de respondre legalment, però espero que si políticament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada