divendres, 3 d’abril del 2009

Sindicalisme "dimensió desconeguda"

Algú s’imagina els sindicats de la Seat oposant-se frontalment als ajuts públics per tal que l’empresa tiri endavant? No fa gaires dies que els sindicats majoritaris fins i tot donaven suport a l’opció de congelació salarial en un referèndum entre els treballadors d’una fàbrica d’aquesta empresa per aconseguir que un determinat model de cotxes es fabriqués allà i assegurés més continuïtat als llocs de treball.

Però sembla que el sindicalisme a l’educació és d’una altra dimensió. Tant incomprensible com els fenòmens dels anomenats “altres límits”. CCOO va fer un intent –que fa fracassar rotundament- per incorporar a l’estranya vaga de mestres del 19 de març el sector de la concertada. A les pancartes enarborades en les manifestacions d’aquell dia, i d’acord amb les fotografies publicades a la premsa, es van poder llegir consignes tant interessants com “ni un euro per a la concertada!”. No és la primera vegada que apareix aquesta sòlida reivindicació per a la millora de l’ensenyament a Catalunya. Aguantava la pancarta algun sindicalista de CCOO de la concertada?

Aquest mateix sindicat, fa uns mesos, va rebutjar signar una proposta conjunta de totes les patronal de l’ensenyament concertat i dels altres sindicats del sector, adreçada al Departament d’Educació, per a la millora de les condicions de treball del professorat. Adduïen per a la seva negativa a signar que la proposta incloïa la concertació dels ensenyaments obligatoris. I això sembla que era massa per a aquest sindicat. La concertació permetria més estabilitat i seguretat a una bona colla de llocs de treball i una automàtica millora retributiva per aquest treballadors. Però això no sembla entrar en els objectius de CCOO.

Deu ser molt difícil ser de CCOO a la concertada! A mi em perd la curiositat per saber com poden explicar aquest posicionament al professor d’una escola que, pel fer de donar classes a batxillerat, està cobrant menys que els seus companys (de la mateixa escola!) als que la sort els ha regalat amb tenir les classes a l’ESO. Qui els entengui que els compri!

Clar que també hi ha una alternativa a la concertació del Batxillerat, i no se si és amb la que està pensant CCOO: Tancar-lo! Algú s’imagina el comitè d’empresa d’una fàbrica de Seat proposant el tancament d’una línia de producció de la mateixa fàbrica?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada