dimarts, 14 d’abril del 2009

Dades que costa saber

La demanda de places escolars a la ciutat de Barcelona

A la memòria de la comissió d’escolarització de la ciutat de Barcelona del curs passat, entre altres s’aporta una dada a la qual l’Administració mai vol fer cas: la demanda de places que fan les famílies.

El curs passat la demanda de noves places escolars a Barcelona va ser de 17.377 sol·licituds, 111 sol·licituds més que el curs anterior. La distribució va ser la següent: 6.807 places (39,17%) per al sector públic i 10.570 (60,83) per al sector privat concertat. La demanda al sector públic va disminuir en relació al curs anterior en 2 sol·licituds, mentre que al sector privat concertat ha augmentat en 112 sol·licituds.

Tot i els forts condicionants i limitacions al dret d’elecció amb què les famílies es troben, aquestes dades són prou eloqüents. El sector concertat no és fruit de cap insuficiència del sector públic sinó que respon a una demanda real.

A què venen doncs les restriccions a ofertar més places concertades? Sona a sectarisme radical impropi d’una societat democràtica i pluralista!

1 comentari:

  1. Gràcies per les dades, i amb aquestes dades tenim que agrair l'esforç dels titulars de les escoles concertades que sent els responsables de la propietat del centre es troban any radera any amb una feina mes dificil

    ResponElimina