dissabte, 19 de novembre del 2011

El català, llengua comuna

Llegeixo a Nació Digital que La Plataforma per la Llengua ha elaborat, amb el suport de la coordinadora d'entitats Somescola.cat , un  argumentari en suport del català com a única llengua vehicular a l'escola catalana. A partir de dilluns ens pot tornar a fer falta!

Segons informa J.M. Oller:
El document s'ha elaborat arran de les sentències judicials que han posat en qüestió el sistema d'immersió lingüística i d'escola catalana en llengua i continguts. Pretén ser un suport teòric amb arguments a favor de l'actual sistema, i ja s'ha començat a enviar a totes les escoles del país.

S'estructura en 11 punts "que pretenen donar resposta a diverses afirmacions errònies que tergiversen la nostra realitat social i lingüística". El document planteja que cal substituir l'esquema d'una societat bilingüe per una de multilingüe i que tingui el català com a eix vertebrador de la diversitat i com a llengua comuna. La conclusió de l'informe és que l'escola catalana és garantia d'igualtat en els aprenentatges i en les oportunitats de futur, i font de llibertat, cohesió i harmonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada