dilluns, 4 de maig del 2009

LEC: Conseqüències positives del pacte amb CiU

Amb la LEC els concerts es podrien ampliar a la postobligatòria

Encara en sabem poc, però aquest passat cap de setmana, dos diaris han coincidit en esmentar que el pacte de CiU amb el PSC i ERC per a la LEC obriria el pas per ampliar els concerts a la postobligatoria i les subvencions a altres àmbits de l’ensenyament com les llars o les escoles de música. És una excel·lent notícia!

Un dels mitjans es va afanyar a consignar el rebuig a la mesura per part d’ICV i els sindicats CCOO, UGT i USTEC-STE i l’opinió favorable d’USOC.

L’actitud d’USTEC, encara que hi puguem estar en total desacord, és coherent amb el seu principi de que l’escola concertada no hauria d’existir. No s'ho amaguen.

També és plenament coherent el suport d’USOC, sindicat majoritari a l’escola concertada. La mesura no només és positiva pera la consolidació dels centres (i dels llocs de treball per tant), sinó que la concertació de determinats nivells suposa unes millores directes per al professorat. Allò que caldria esperar és que tots els sindicats defensin de manera entusiasta l'ampliació dels concerts com ho fa USOC.

Per tant, molt més difícil és entendre la posició de CCOO i d’UGT. Val a dir que el diari recull posicionaments del conjunt del sindicat però la federació d’ensenyament privat d’UGT, en el seu dia, si es va mostra partidària de la concertació del batxillerat. Cosa que CCOO no ha fet mai.

El cas d’ICV també és de difícil comprensió, però tot el seu comportament amb la LEC es força estrany. Està en el govern, però no es fa solidari dels seus acords. ICV és de les forces que més ha insistit en igualar en drets i obligacions pública i concertada, però a l’hora del finançament s’oblida d’aquesta igualtat. No s'hi val!

Per últim dir que, pel que sembla, la LEC no comportarà de manera automàtica la concertació de les postobligatoria ni la millora dels ajuts a altres nivells. Pot dependre molt del govern de torn. Caldrà prendre'n bona nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada