dimecres, 20 de març del 2013

Simposi "Repensar el sentit de l’educació avui" (15 i 16 d’abril de 2013)


El sistema educatiu català està des de fa temps en una situació particularment crítica. Els resultats no són bons i no sembla pas que s’hagi trobat la manera de redreçar-los. És per això que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), La Salle (URL), la Facultat de Filosofia (URL), la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i Esport de Blanquerna (URL) i l’Arquebisbat de Barcelona convoquen el simposi Repensar el sentit de l’educació avui, que tindrà lloc els dies 15 i 16 d’abril (de 18 a 21h) a l’Auditori de l’Escola d’Arquitectura La Salle de Barcelona (c. Quatre Camins, 2).

El simposi, que vol ser una reflexió sobre els elements més essencials de l’escola i de l’educació, s’adreça a mestres, professors, responsables i directors de centres docents, així com a membres de consells escolars, pares i mares i a la comunitat acadèmica i a la societat en general.

El simposi constarà del següent programa:

Dilluns, 15 d’abril

18h – Inauguració i presentació de la jornada, a càrrec del Director General de La Salle, Miquel Àngel Barrabeig, el Degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i Esport de Blanquerna, Josep Gallifa, i el President del Consell Escolar de Catalunya, Ferran Ruiz.

18.30 – Marc: L’essència de la formació, a càrrec del professor UB i coordinador àrea Humanitats La Salle, Josep M. Esquirol.

19.15 – Ponències: 
  • La música: una eina educativa preciosa, a càrrec de la professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya i directora de Xamfrà, Centre de Música del Raval, Ester Bonal.
  • La paraula i la memòria, a càrrec del professor de l’IES Manuel Blancafort, Alfons Garrigós.
  • La formació logicomatemàtica, a càrrec del coordinador de matemàtiques de segons cicles i Màsters d’Enginyeria de La Salle, Xavier Vilasís.

Dimarts, 16 d’abril

18h – Presentació de la jornada, a càrrec del Degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL), Jaume Aymar.

18.30 – Marc: Les finalitats de l’escola, a càrrec del Secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Carles Armengol.

19.15 – Ponències: 
  • L’escola com a lloc d’acollida i acompanyament, a càrrec de la Vicedegana d’Educació de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i Esport de Blanquerna, Anna de Montserrat.
  • Escola i Família, a càrrec del responsable de la Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona, Manel Claret.
  • La vocació de mestre, a càrrec de la pedagoga, exprofessora de la UAB, Pilar Benajam.

20.30 – Cloenda: Escola i persona, a càrrec del Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Enric Puig.

Confirmeu la vostra assistència a través del telèfon 93 290 24 99 o del correu mireiap@salle.url.edu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada