dilluns, 8 de juny del 2009

L’abstenció arrasa (62,5% a Catalunya)


Però no cal que el Conseller Saura (amb cara compungida) i els seus experts en participació creïn noves comissions i encarreguin nou estudis milionaris als de sempre (un exconseller del primer tripartit ja en va cobrar un d’aquests estudis, encara potser no fa ni un any). Tampoc calen crides a la reflexió de la ciutadania (jo, ahir, si arribo a reflexionar una mica més potser no vaig a votar!).

Tenim una llei electoral que ens tracte com a menors d’edat amb les llistes tancades i permet que es guanyi en els despatxos allò que no es guanya a les urnes. Hem assistit a una de les pitjors campanyes de la democràcia i, a més, les europees son les eleccions mes tramposes amb Espanya com a circumscripció electoral. Als despistats votants socialistes a Catalunya –per exemple- se’ls amagava que estaven votant la Maleni –no sortia a la llista- i també teníem aquest xicot, Romeva, que sortia com a primer d’un llista sense ser-ne el cap de llista.

Si volen regeneració democràtica que s’hi posin! Que no ens maregin més, ni pretenguin culpabilitzar-nos. Encara recordo la proposta que va llençar ja fa molts anys en Salvador Cardús: assignem escons a l’abstenció i deixem-los buits. Potser només era una provocació intel·lectual però si es fes segur que els partits trigarien menys a posar-se d'acord per fer alguna cosa.
[Els vots en blanc es situen com a 6a força (2,9%) i hi ha més vots nuls (0,8%) que vots per als Ciudadanos]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada