divendres, 22 de juny del 2012

Desinformant sobre la 6a hora!


El diari El País publica avui aquesta nota que reprodueixo en cursiva. En lletra recta i entre [claudàtors] els comentaris i matisacions indispensables:
El debate sobre la sexta hora escolar (que suprimió el gobierno de CiU el año pasado) [Més que suprimida està reconvertida en molts casos i es manté en altres, però el fet que un govern de CiU l'hagi "suprimit", ja l'ha fet bona per a molts que abans la criticaven -veiu les explícites imatges que he inclós volverá al Parlament. Los partidos de la oposición (excepto el PP) registraron una proposición de ley para volver a recuperar esta sexta hora, que suponía un refuerzo académico en las escuelas públicas. El acto fue acompañado por la presentación de 68.802 firmas en favor de esta iniciativa, que registró la Fapac (la federación que agrupa las AMPA de Cataluña).[La Fapac no és "la federació que...". La Fapac només és una de les 5 federacions que agrupen AMPAs de Catalunya].
La mesa del Parlament ya vetó en abril la tramitación de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Fapac para recuperar la sexta hora. Entonces el órgano de la cámara argumentó que la propuesta suponía aumentar el gasto económico para el actual ejercicio. Para saltarse esta trava, los partidos han añadido una disposición adicional (el texto de la proposición es idéntico a la ILP) que establece que el coste repercutirá al año siguiente. [Quina gran estratègia de l'oposició. A qui enganyen? Quanta demagògia!]
Los partidos y las familias justifican la recuperación de la sexta hora en sus beneficios académicos. Aseguran que la reducción del fracaso escolar (un 1%) que mostró la reciente evaluación de los alumnos de sexto de primaria se debe a esta hora adicional [Certament un 1% no és un gran percentatge però, a més, ningú ha demostrat que aquesta millora tingui res a veure amb la sisena hora]. Actualmente solo las escuelas rurales, las concertadas [Les concertades ni mantenen ni han tingut mai pròpiament "sisena hora". Les concertades tenen "activitats complementàries", sotmeses a una legislació específica que no te res a veure amb la sisena hora i que paguen les famílies. Si les AMPA de les escoles públiques volguessin tenir aquestes activitats en les mateixes condicions que les tenen les concertades res els hi impediria] y las ubicadas en entornos empobrecidos mantienen la sexta hora.
  • Si voleu saber més sobre això de la sisena hora:

  • Quan fou mort el combregaren. Un exemple:

L'Ustec contra la sisena hora - Televisió de Catalunya

25 Abr. 2007 – El 64% dels docents voldrien que se suprimís la sisena hora, segons la USTEC.



7 comentaris:

  1. Em sembla que queda prou clar i no cal dir res més... Felicitats, Carles.

    ResponElimina
  2. No estic gensa favor d aquest article el govern ciu esta ajudant a les concertades en ratios hores... i s esta carregant la publica. Ara a vosaltres ja us hi va be.

    ResponElimina
    Respostes
    1. NO PARLIS SENSE SABER. SEMPRE HEU ESTAT MÉS BÉ (MERESCUDAMENT PER PRESENTAR-SE A "OPOS"), EN CANVI ARA AMB LA CRISI M'ESTAN TRACTANT IGUAL QUE A VOSALTRES. lA MEVA PAGA EXTRA SERÀ DE 800EUROS MENYS....ARA SÍ SOM IGUALS? PER FAVOR!!!

      Elimina
    2. Si ho fa es perquè l'escola concertada és molt més barata que la pública , i als treballadors de la concertada els hi pots aplicar les mesures negatives de la pública i si no estan conformes al carrer , cosa que a la pública no passa .

      Elimina
  3. Pots llegir el comunicat de "la concertada" sobre les ratios.
    No s'està carregant la pública quan a la pública no els aplica els increments d'ofici.
    Això no és afavorir-la?

    ResponElimina
  4. En fi, no es pot ser tan sectari. Agradi o no Fapac representa més de 2000 ampes de Catalunya. A quates ampes representa FAPEL o FAPAES per exemple? la Federació de la Concertada Cristiana també diu les ampes que agrupa i no arriben a 400 tot i que en generalk d'escoles més grans que les públiques. I potser Fapac representa més ampes de l'escola concertada i privada que Fapel. Fapac dóna les xifres i Fapel no.
    ¿Quin problema tens amb la sisena hora a la pública?
    El problema de la concertada aquest curs es diu increment de ràtio i aquest increment l'ha demanat la patronal de l'escola concertada.
    Mal ens anirà si per defensar-nos ens dediquem a atacar al veí.
    La supressió (o digue-li com vulguis) de la sisena hora representa alguna cosa més que un tema pedagògic o econòmic. Representa la mort del Pacte Nacional per l'Educació i això és ben trist, t'ho miris des de l'escola pública, de la concertada o de fora de l'escola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut anònim,
      Home...!
      Sectari per dir que la FAPAC no és l'única federació d'AMPAs?
      Tu dones les dades per nombre d'AMPAs, si les donem per nombre d'alumnes representats et puc dir que la CCAPAC (la confederació d'AMPAs d'escoles cristianes) en representa més de 260.000.- En els nivells obligatoris un 25% de tot l'alumnat de Catalunya. De les altres no tinc dades.
      No tinc cap problema amb la 6a hora a la públic. Ja ho he explicat abastament. Si tinc problemes i molts amb la manca d'equitat entre pública i concertada. Tampoc entenc que el problema de la pública sigui que la concertada té activitats complementàries.

      Elimina