dimecres, 22 d’abril del 2009

No ve d'un


L’enrenou del pacte entre el PP i el PSC a Barcelona per donar no se quina mena de rol al Ministeri de Defensa en els afers dels Castell de Monjuïch m’ha fet parar compte de la mena d’institució que han creat per donar contingut al Castell: El Centre Internacional de la Pau de Monjuïch.

També m’assabento a través de les queixes d’ICV en relació a aquest pacte, que aquest Centre Internacional de la Pau no és el mateix que l’Institut Català Internacional per la Pau, creat per una llei del Parlament de Catalunya l’any 2007 i del que no se’n sap gaire cosa.

El que si sabia era de l’existència, de fa temps, d’una activa Federació Catalana d'ONG per la Pau que agrupa 13 entitats.

Vist tot plegat, el de menys és si el PP i el PSC pacten que la ministra Chacón estigui a la presidència d’aquest centre com a Ministra de Defensa (fet que, que tot sigui dit, no deixa de ser curiós). No hem d’oblidar la principal: cal crear un nou centre governamental sobre la pau? No existeix ja –i amb dubtosa utilitat- l’Institut esmentat? No n’hi ha prou amb 13 ONGs? No hi ha més idees de que fer del Castell de Monjuïch?

O és que Hereu només vol emular l’alcalde Porcioles que ja es vantava d’haver obert el castell a la ciutat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada