dimarts, 7 d’abril del 2009

Coincidències poc estètiques

La conselleria d’Interior ha signat el Pacte de drets sindicals 2009-2011 amb els sindicats dels Mossos d’Esquadra, excepte SAP-UGT, el sindicat majoritari del cos. Segur que la coincidència d’aquesta signatura amb la situació per la que passa el cos policial i la conselleria és mera casualitat, però potser no es del tot estètica.

Decisions d’aquest tipus donen ales al rondinaries que com SAP-UGT s’han apressat a dir que el pacte és “un intent desesperat” del conseller Joan Saura “per fer callar els sindicats” i “escenificar un clima laboral idíl·lic”. Aquest nou conveni representa passar de 56 a 79 delegats sindicals alliberats, un increment de 58.000 euros per despeses de funcionament de tots els sindicats, el lliurament d’un local a Barcelona per a cada sindicat (sembla que són 6 els sindicats i, per tant, el nombre de locals) i altres a altres pobalcions i un increment de les subvencions de 180.000 euros (2008) a 250.000 euros aquest 2009.

Estètica al marge a mi se’m susciten molts interrogants. I la crisi? I les polítiques d’austeritat? I, encara, algú sap les importants tasques que desenvoluparan els 79 (!) alliberats sindicals?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada