dijous, 17 de setembre del 2009

Escola 2.0 (1.0 per a la concertada?)

L’acord del Consell de Ministres de 31 de julio de 2009, pel que es formalitzen els criteris per a l’aplicació del Programa Escuela 2.0 aprovats per la Conferència Sectorial d’Educació (publicats al BOE Núm. 188 de 5-08-09), fixa entre els objectius del pla, aquest dos:
  1. Transformación en aulas digitales de todas las aulas de los cursos 5º y 6º de Educación Primaria y 1.º y 2.º de Educación Secundaria Obligatoria de los centros públicos, de acuerdo con las especificaciones mínimas que se determinen.
  2. Dotación de ordenadores para el uso personal de todos los alumnos de los cursos citados, matriculados en centros sostenidos con fondos públicos, en proporción 1:1, de acuerdo con las especificaciones mínimas que se determinen.
Ambdós objectius es refereixen als mateixos centres? No!
L’objectiu 1 està reservat als centres públics, el 2 s’estén també als privats concertats. De la mateixa manera està actuant la Generalitat pel que fa al seu pla de digitalització a l’educació secundària. Això vol dir que els centres privats concertats no reben cap ajut ni cap dotació per a les infrastructures de connectivitat i subministrament elèctric ni d’equipament de les aules que ha de permetre que funcionin els ordinadors, cosa que l’administració assumeix en els centres públics.

Fins ara cap govern ha volgut considerar les amortitzacions com una despesa de funcionament dels centres concertats. I quan calen inversions concretes vinculades a programes governamentals tampoc les assumeix l’administració. Com s’han de fer, doncs, les inversions en aquests centres?

On endollarem els ordinadors a l’escola concertada? Potser els hem de fer anar amb manivela!

2 comentaris:

  1. He conectat amb el teu blog a partir del bolg del Pepe Menendez. Soc Coral Regí, directora de l'Escola Virolai. Aquest curs hem començat amb el projecte 1:1 i efectivament no hem tingut cap suport. I encara més els professors han tingut que pagar l'ordinador portatil al preu de 300 euros i el mateix ha passat amb els ordinadors de reserva....i en ambdos casos en els centres publics el Departament els ha pagat integrament: 4 ordinadors per aula i 10 per professors...
    Hauriem de donar a coneixer molt més aquest tema..

    ResponElimina
  2. Això dels ordinadors de reserva i els del professorat no ho sabia. És un escàndol el tracte que ens donen a la concertada!

    ResponElimina