divendres, 11 de desembre del 2009

El Síndic de greuges, nou portaveu del departament de Treball


Com els pacients i constants lectors d’aquest blog saben, hi ha una vintena de llars d’infants amb greu problemes de subsistència per la retirada sobtada d’una subvenció de la que venien gaudint des de feia més de 30 anys.

La retirada de l’ajut afecta a aquest any 2009 que estem a punt de finalitzar. Darrerament el Departament de Treball, que era qui concediria l’ajut, ha anunciat que facilitaria un ajut excepcional a l’entorn del 20% del que era habitual per aquest 2009 i que tancava el tema. És a dir que per al 2010 l’ajut ja no existiria. Seria “0”! De l’ajut darrerament promés per al 2009, els centres encara no han vist ni un cèntim.

Denunciat tot plegat al Síndic de greuges, aquest ho veu tot molt bé i, sense el més mínim contrast d’informació amb els afectats, contesta això:

"Us comunico que he rebut la resposta del Departament de Treball a la sol·licitud d’informació que vaig realitzar. Aquest departament assenyala que, efectivament, el passat mes de juliol, finalitza el programa de línies de suport que existia a aquests centres, va informar de la manca d’ajuts estatals a aquestes guarderies, un cop notificat i confirmat pel Ministeri de Treball i Immigració, que feia anualment la convocatòria.


S’afegeix que, de forma excepcional, per compensar els efectes d’aquesta situació i davant el retard amb què el Govern n’ha tingut coneixement –amb el consegüent greuge que ha pogut causar als centres durant el període gener-agost d’enguany-, el Departament de Treball ha atorgat durant l’exercici d’enguany un ajut per al sosteniment de les guarderies infantils laborals, atesa la funció social d’aquestes guarderies.


Per part meva a la vista d’aquesta informació entenc que l’objecte de la vostra queixa ha quedat resolt i dono per finalitzada la meva intervenció en aquest assumpte."
Realment el sotasignant de la resposta, Rafael Ribó, Síndic, sembla que no “entén” res del problema. Però com que el senyor ha mostrat sovint intel·ligència i és doctor, màster i qui sap quantes coses més, el que no “entén” la resposta soc jo.

Cal un Síndic de Greuges, amb un sumptuós nou edifici inaugurat no fa pas massa, per fer de portaveu del departament de Treball i repetir fil per randa el que aquest departament diu? Fins aquí ja ho havíem entès, senyor Ribó! Però no! No! El motiu de la nostra queixa no ha quedat resolt ni de bon tros.

2 comentaris:

  1. N'hi ha per llogar-hi cadires. Aquesta gent de la sindicatura van a tant la peça? Diuen que un país té els dirigents que es mereix... potser ja va sent hora de canviar-los.

    ResponElimina
  2. No, no ho ha entès. La manca de suport portarà al tancament d'escoles bressol amb un projecte educatiu, respectuoses amb els infants i les seves famílies, necessàries per al barri, amb treballadors/es qualificats i eficients. I tot això passarà per què poc més d'un milió d'euros (per a l'estat missèria i companyia). Senyor Ribó, no volíem que es fes resó de les decissicons preses, volíem que canviés la seva decissió, doncs es un motiu prou important i fàcil de resoldre. Un carrer menys arreglat i una veintena d'escoles plenes d'infants, pares i mestres obertes. I ara, li queda més clar?
    Judit Blasco. Directora de l'escola bressol Sant Miquel

    ResponElimina