dijous, 10 de desembre del 2009

Ens prenen per tontos!

En poques hores hem pogut assistir a com el currículum escolar s’ha vist notablement "enriquit" amb tres nous tòpics: la contracepció, l’avortament i la corrupció.

No és que els tres temes vagin vinculats, simplement han coincidit en el temps. El dos primers sembla que caldrà introduir-los en el currículum per prescripció de la llei de l’avortament que s’està discutint a les Corts espanyoles. El tercer és una aportació catalana. No és que la corrupció sigui un afer exclusivament català, és evident que no és pas així, però el Departament d’Educació és el que ha tingut la pensada de lluitar contra la corrupció posant el tema al currículum escolar.

Ja fa molts anys que diem que a cada preocupació social nova –o de moda- no es pot pretendre que l’escola hi doni la solució. L’escola –i menys el currículum escolar- no és cap bareta màgica. A més això seria la història interminable i els currículums s’estendrien sense ordre ni concert i sense coherència.

Però és que ara la bobada és de major magnitud. És que des dels actuals currículums no és poden abordar, i de fet s’aborden ja, aquestes qüestions? A que treu cap, doncs, la iniciativa? Ens volen fer creure que els preocupa enormement el tema? Amb l’exemple de la corrupció en tenim prou per desemmascarar la farsa. Si volen lluitar contra la corrupció que l’afrontin de cara i es deixin de postures farisaiques i d’entreteniments diversos. I, de passada, que no esmentin l’escola en va! Que ja no enreden a ningú amb aquesta politiqueria de verbalisme i de gestos buits de cara a la galeria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada