diumenge, 13 de juny del 2010

Un fet insòlit: l’Escola Cristiana surt al carrer!

L’escola cristiana de Catalunya (titulars, professorat i AMPAs) junt a les principals organitzacions de l’escola concertada, han convocat una concentració davant el Palau de la Generalitat, per al dijous dia 17 de juny, amb el lema: no a la discriminació! Aquesta convocatòria és un fet insòlit. Mai l’escola cristiana havia convocat un acte al carrer i amb aquest marcat caràcter de protesta. Mai l’escola concertada havia fet una convocatòria conjunta amb el grau d’unitat que caracteritza aquesta.

Els convocants son totes les entitats representatives de titulars (quatre de l’escola ordinària i una de l’escola especial), les tres federacions d’AMPAs (escoles cristianes, escoles lliures i educació especial), l’única associació de professors existent i els dos sindicats majoritaris en el sector (UGT i USOC). Tot plegat és senyal de l’excepcionalitat i de la gravetat de la situació en la que es troba el sector.

La concentració vol ser una acte de protesta contra l’actuació del govern de la Generalitat i un acte d’afirmació de l’escola concertada. Es protesta contra la retallada salarial que el govern de Catalunya vol aplicar al professorat de l’escola concertada, considerada no com un fet aïllat, sinó en el context de postergació en què aquest mateix govern ha mantingut el sector concertat, que representa prop del 40 % de l’escolarització a Catalunya. Una retallada del tot injusta, ja que els professors de la concertada no són funcionaris ni tenen les mateixes condicions de treball que el professorat de la pública. Quina justícia o quina equitat hi pot haver en el fet d’equiparar-los només en els desavantatges?

A més, totes les escoles concertades tenen professorat i personal que no són retribuïts directament per la Generalitat, i als quals no és aplicable la retallada. Per tant, aquesta mesura, a més d’injusta, crearà divisió en els claustres de l’escola concertada, on patir la retallada salarial acabarà depenent d’un fet arbitrari i gens substantiu del lloc de treball, com és el fet de estar en el sistema de pagament delegat de l’administració o cobrar directament de l’escola.

Es protesta també per la forma en que el govern ha actuat. Amb una decisió unilateral, sense previ avís i de dubtosa legalitat, ha trencant el clima de diàleg i de lleial col·laboració amb l’administració mantinguda en tot moment per les titularitats de l’escola concertada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada