diumenge, 27 de maig del 2012

Auxiliars de conversa, un greuge més

Aquest titular no és meu. Correspon, junt a la informació que enllaço, a un interessant article al Nació Digital de fa uns dies. Ells parlen de greuge pel tracte que rep Catalunya per part del Ministeri espanyol. Hi ha greuge, evidentment! Com en tants i tants casos, Catalunya surt perjudicada en les assignacions que fa l'estat de qualsevol cosa. En aquest cas són els auxiliars de conversa per donar suport a l'ensenyament de les llengues estrangeres en les aules catalanes.

Però també hi ha una mena de greuge que té fondes arrels històriques en el món educatiu i manifestacions ben quotidianes. Com aquesta mateixa dels auxiliars de conversa:
  • A Espanya: Andalusia 950, Catalunya 216.
  • A Catalunya: escola pública 216, escola concertada 0.

Auxiliars de conversa, un greuge més: Dels més de 4.000 que beca el ministeri d'Educació, 1.300 van a Madrid. Catalunya, amb 216, en rep menys que Andalusia (950), Castella-Lleó (237) o Castella-La Manxa (233)

2 comentaris:

  1. Caldria contrastar determinades informacions i el sr. Armengol té els mitjans de fer-ho. Treballo en una escola concertada i aquest curs hem tingut dues auxiliars de conversa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Finançades pel Departament d'Ensenyament?
      Malauradament crec que no. Si fos així rectifico d'immediat.

      Elimina