dimecres, 2 de maig del 2018

Presentació de "Sixena: la croada de la memòria"

Acte de presentació del llibre


Organitzat per la Lliga, conjuntament amb el Grup Sant Jordi i Sobirania i Justícia 
Dimecres dia 16 de maig a les 19 h, a la sala P. Casaldàliga de la Llibreria Claret.
Hi intervindran: l'autor, Francesc Canosa, Salvador Cardús i Jordi Llisterri.
Inscripcions: monica.morros@sij.cat

El llibre

Aquest no és un llibre sobre la guerra de l’art. Supereu el quadre del conflicte entre Catalunya i Aragó per les 97 peces artístiques i les pintures murals del monestir de Sixena. Mireu darrere el marc i hi veureu la història de veritat: reis, prínceps, comtes, cavallers, papes, soldats, lladres, salvadors, jutges, militars, pintors, polítics, arqueòlegs, fasificadors, paletes, bisbes, dictadors, advocats, policies, anarquistes, profanadors, capellans, monges…

Sí, més de vuit segles que mostren la ficció i el fracàs d’això que s’ha anomenat Espanya, a través de Sixena. El monestir que està enmig de tot. La frontissa de Catalunya i Aragó. Aquí: entre el record i l’oblit hi viu la memòria. Aquesta és l’obra més valuosa de la vida per continuar vivint. Perquè Sixena no és una història d’art: és la darrera croada de la memòria.

L'autor

Francesc Canosa i Farran és explicador de coses. Periodista, escriptor, guionista. Llicenciat en periodisme. Màster en comunicació social. Doctor en comunicació per la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). Articulista del diari ARA i Nació Digital. Col·laborador del Catalunya Migdia i dels serveis informatius de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya, la Xarxa i el PuntAvui TV. També és professor associat a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Títol: Sixena: la croada de la memòria
Autor: Francesc Canosa
Editorial: Editorial Fonoll
Pàgines: 276


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada