dimarts, 19 de setembre del 2017

SIGUEM CREADORS D’UN FUTUR ESPERANÇADOR

Manifest de Cristians per la Independència: http://dom.cat/1bde

Amb la democràcia!
Amb els drets dels pobles!


Aquest manifest està adreçat principalment a les esglésies, comunitats, grups i persones cristianes.

En ell es fa esment al fet que estem cridats l’1 d’octubre a prendre una decisió que marcarà decisivament el futur del país.

Una decisió que es fonamenta en el dret d’autodeterminació dels pobles, reconegut internacionalment i recollit abastament en la Doctrina Social de l’Església i en el magisteri dels Papes, des de Joan XIII fins Francesc.


EN EL MANIFEST RECORDEM QUE:

Del nucli central del missatge de l’Evangeli brolla la crida a comprometre’ns en el desenvolupament integral de les persones i dels pobles, i a participar en la construcció d’un món millor per mitjà d’accions transformadores.

Catalunya sempre ha tingut consciència de nació i voluntat d’autogovernar-se, fets reconeguts àmpliament per l’episcopat català.

Tenim les capacitats per esdevenir una societat humanament avançada, pionera en justícia social, en democràcia, en solidaritat i en reconeixement de la diversitat, però que ens sentim frenats perquè no tenim les eines d’un estat i, en canvi tenim un estat que ens va a la contra, que no vol reconèixer la nostra identitat, i que ens vol vençuts, sotmesos i assimilats.


DEMANEM UN COMPROMÍS FERM:

Per defensar i participar en el referèndum de dia 1 d’octubre.

Obrir el diàleg sobre el tema amb la gent del nostre entorn i ajudar-los a reflexionar sobre la importància del seu vot.

Ser fidels al compromís que com a cristians tenim a treballar pel bé comú i a no deixar-nos envair per la por.

Especialment demanem als responsables de l’Església catòlica que, en cas de necessitat, posin els seus locals al servei del govern de la Generalitat per a ésser utilitzats com espais de votació.


US AGRAIREM QUE FEU DIFUSIÓ D’AQUEST MANIFEST.

Salutació cordial

Cristians per la independència – Sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada