dijous, 2 de maig del 2013

Una nova vaga general espanyola a l’ensenyament


Ja tenim una nova convocatòria de vaga general de l’ensenyament, a l’”àmbito geográfico y jurídico espanyol”tal com diu textualment, el document de la convocatòria ofiacial,que es fa extensiva a tot el personal d’ensenyaments sostinguts totalment o parcial amb fons públics, per al dia 9 de maig de 2013
La convocatòria la signen CCOO, UGT, STES i CGT, però no pas els sindicats majoritaris en el sector concertat en l’àmbit estatal, que són FESIE i USO.
La relació de motius per a la vaga arrenca amb una referència a l’avantprojecte de LOMCE: “Se pretende realitzar una ley segregadora...” però sense cap referència a les qüestions lingüístiques. Tot seguit, fa referència a les retallades en tots els àmbits de l’ensenyament i la universitat, i esmenta també la reforma laboral.
No hi ha cap referència explícita a la situació de l’ensenyament concertat ni a la pèrdua de concerts que s’està produint en diversos punt d’Espanya, que ha generat i seguirà comportant pèrdues de llocs de treball. Per alguns també hi ha llocs de treball de primera que cal defensar a tota costa (els de la pública) i d'altres que no passa res si es perden (els de la concertada).
Per tot això, i com en d’altres ocasions, l’extensió de la convocatòria als centres concertats no deixa de semblar un xic oportunista, d’acord amb el tarannà predominant entre les organitzacions convocants, i és molt significatiu que els sindicats majoritaris en el nostre sector no la secundin.
Veurem que dona de sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada