dijous, 29 de setembre del 2011

Volem que els nostres 250.000 alumnes visquin i convisquin en anglès

“Volem que els nostres 250.000 alumnes visquin i convisquin en anglès i assoleixin les principals certificacions en el coneixement de llengües”. Amb aquestes paraules, el secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Carles Armengol, ha presentat aquest matí en roda de premsa la finalitat del Programa d’Auxiliars de Conversa (PAC), un projecte pioner a l’Estat espanyol que té com a objectiu que els alumnes de les escoles critianes de Catalunya, i les seves famílies, millorin el coneixement de la llengua de Shakespeare gràcies a la presència de joves angloparlants.

L’Escola Multilingüe de la FECC se sosté sobre tres pilars: “les classes de l’assignatura d’anglès, la impartició d’altres matèries en aquesta llengua i el PAC”, ha declarat Armengol. “El nostre propòsit és augmentar les hores d’exposició dels alumnes de les nostres 406 escoles a l’anglès, i el PAC n’és un recurs clau que va agafant embranzida a cada edició”.

El PAC, que el proper 30 de setembre portarà 110 joves anglesos, irlandesos, canadencs i estatunidencs a Catalunya perquè col·laborin en l’ensenyament de la llengua anglesa a les escoles sol·licitants, “no seria possible sense les famílies acollidores”, ha afirmat Juanjo Fernández, responsable del projecte Escola Multilingüe de la FECC. “Aquestes famílies no sols donen allotjament i manutenció” als joves, sinó que “també permet a aquests nois i noies un intercanvi lingüístic i cultural i, sobretot, suport emocional”. Fernández s’ha mostrat satisfet de la progressió del PAC, que la FECC va endegar fa tres anys amb 12 auxiliars i que enguany ha ascendit a 110.

“Tots aquest joves passen per filtres molt rigurosos”, ha assegurat la representant de l’empresa Home to Home, Raquel Garcia, qui s’encarrega de seleccionar els nois i noies angloparlants que, al llarg d’aquest curs, treballaran per a les escoles cristianes catalanes i que conviuran amb famílies d’arreu del territori. “Bona part d’ells són estudiants universitaris, i aquest és el perfil que busquem, ja que han d’interactuar amb nens i nenes”. Garcia ha afirmat que cada cop hi ha joves angloparlants més interessats en el programa, “alguns dels quals consideren que es tracta d’una experiència interessantíssima”.

CatalunyaReligió.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada